9 Haziran 2014 Pazartesi
7 Haziran 2014 Cumartesi
Her İşyeri Bir Mobbing Mekanıdır
Bunu düzeltmek bizim elimizdedir.
Mobbing davranışları
- Kendini göstermeyi ve iletişim oluşumunu etkilemek: Sözünüz kesilir, yaptığınız iş sürekli eleştirilir, jest ve bakışlarla ilişki kesilir, yazılı ve telefonda tehditler vs.
- Sosyal ilişkilere saldırı: Kimse sizinle konuşmaz, diğerlerinden ayrılmış bir işyeri verilir, çalışanların sizinle ilişkiye geçmeleri yasaklanır, orada değilmişsiniz gibi davranılır.
- İtibarınıza saldırı: Arkanızdan kötü konuşulur, asılsız söylentiler çıkarılır, kararlarınız sürekli sorgulanır, özgüveninizi olumsuz etkileyen bir iş yapmaya zorlanırsınız.
- Kişinin yaşam kalitesi ve mesleki durumuna saldırı: Hiçbir özel göreviniz yoktur, sürdürmeniz için anlamsız ve sahip olduğunuzdan daha az nitelik gerektiren işler verilir, işiniz sürekli değiştirilir, özgüveninizi etkileyecek şekilde işler verilir.
- Kişinin sağlığına doğrudan saldırı: Fiziksel olarak ağır işler yapmaya zorlanırsınız, fiziksel şiddet tehditleri yapılır, doğrudan cinsel taciz ve fiziksel zarar görürsünüz.
Etiketler:
gorseliletisim,
guleryuz,
iletisim,
isyeri,
isyerikurallari,
isyerindeguleryuz,
isyerindemutluluk,
isyerindemutsuzluk,
kurallar,
memnuniyetsizlik,
mobbing,
mutluluk,
smile
İşyerinde Sıkılmak Daha Yaratıcı Yapıyor
Lancashire Üniversitesi’nden Dr. Sandi Mann ve Rebekah Cadman, iki araştırma yaptı.
İlk
araştırmada bilim adamları, 40 kişiye 15 dakika boyunca telefon
rehberindeki numaraları başka bir yere yazmak gibi sıkıcı bir iş verdi.
Daha sonra telefon rehberini yazanlardan bir çift karton bardakla farklı kullanım şekilleri bulmaları istendi.
Önce
telefon rehberini yazan katılımcıların, sadece karton bardakla farklı
kullanım şekilleri bulmaları istenenlerden daha yaratıcı olduğu görüldü.
İkinci
araştırmada bilim adamları, 30 kişiden telefon rehberini yazmasını,
diğer gruptaki 30 kişiden ise rehberi okumasını istedi.
Sadece rehberi okuyanların diğerlerinden daha yaratıcı olduğu belirlendi.
Bilim
adamları, okumak, toplantıya katılmak gibi daha pasif etkinliklerin
kişileri daha yaratıcı hale getirebileceği sonucuna vardı.
Dr.
Mann, iş yerinde sıkılmanın engellenemeyecek bir şey gibi
düşünüldüğünü ancak bundan yaratıcılığı artırmak için
yararlanılabileceğini vurguladı.
Etiketler:
calisan,
gorseliletisim,
guleryuz,
gulumseme,
isveren,
isyeri,
isyerikurallari,
isyerindeguleryuz,
isyerindemutluluk,
isyerindemutsuzluk,
kurallar,
mutluluk,
smile,
yaratıcılık
Bir Gün Gülümse :)
Şimdi bu blogu okuyan bilen duyan varsa onlardan bir gün boyunca her ne olursa olsun iş yerindeki çalışma arkadaşlarına ve çevresindeki herkese karşı güleryüzlü olmalarını istiyorum. Ne kadar pozitif enerji o kadar güzel iletişim :)
4 Haziran 2014 Çarşamba
En Mutsuz Meslekler
Kariyer sitesi CareerBliss yaptığı
bir araştırmayla 2014 yılının en mutsuz mesleklerini sıraladı. Yaklaşık
25 bin kişinin katıldığı araştırma meslek gruplarına göre sıralandı.
Araştırma yapılırken iş - özel hayat dengesi, ücret, kariyer imkanı,
çalışan yönetici ilişkisi, günlük işler, acil işler, şirket itibari ve
kültürü gibi kriterler ele alındı. İşte bu sonuçlara göre en mutsuz
meslekler...
MUHASEBECİ
MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ
GENEL MÜDÜR
SATIŞ UZMANI
SATIŞ MÜDÜRÜ
VİNÇ OPERATÖRÜ
GÜVENLİK GÖREVLİSİ
BANKA ŞUBE MÜDÜRÜ
MUHASEBECİ
MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ
GENEL MÜDÜR
SATIŞ UZMANI
SATIŞ MÜDÜRÜ
VİNÇ OPERATÖRÜ
Gülümseme Hakkında 11 Gerçek
Muhtemelen duymuşsunuzdur gülümsemek için surat asmaktan daha az
kasınızı kullanıyoruz. O zaman somurtmak yerine neden gülümsemeyelim ki?
Gülümsemek ya da somurtmak için kullandığımız kas sayısı halen tartışmalı bir konu olsa da hayatta gülümsemek için pek çok neden
var. İşte size somurtmayı tersine çevirmeniz için bir kaç neden ve
gülümseme ile ilgili gerçekler:
sonucunda bazı kaslar kullanıldığında beyniniz size daha da fazla mutluluk sinyali ya da endorfin gönderiyor. Gülümsemek gerçekten harika bir şey! siz de deneyin!
gülümseyerek poz veriyorlar.
anlık tepkileri dikkate alarak yapılmış. Uzun dönemli ilşkilerdeki tepkiler dikkate alınmamış.
Yüzünüze bir gülümseme kondurdunuz mu? Endorfinlerin tadını çıkarın
Gerçek 1: Gülümserseniz kendinizi daha iyi hissedersiniz.
Araştırmalara göre bir kişi gerçekten gülümsüyorsa gülümsemesi onun gerçekten mutlu ve güleç hissetmesini sağlayan bazı kasları etkiliyor. Mutlu olduğunuz için gülümsersiniz ve gülümsemenizsonucunda bazı kaslar kullanıldığında beyniniz size daha da fazla mutluluk sinyali ya da endorfin gönderiyor. Gülümsemek gerçekten harika bir şey! siz de deneyin!
Gerçek 2: Mutluluk bulaşıcıdır.
Etrafınızda birisi kötü bir gün geçiriyorsa ona gülümseyerek bir iltifatta bulunun. Gülümsemenin ruh halini düzeltici etkisinin gücünü göreceksinizGerçek 3: Bayansanız, gülümsediğinizde erkeklere çok daha çekici görüneceksiniz.
Araştırmalara göre erkekler gülümseyen kadınların harika makyajı olan “beton suratlı” kadınlara göre çok daha çekici olduğunu düşünüyorlar. Podyumlarda gördüğümüz mankenler işte bu yüzden sürekligülümseyerek poz veriyorlar.
Gerçek 4: Eğer bir bayanı etkilemeye çalışıyorsanız gülümsediğinizde bir erkek olarak kadınlara daha sempatik görünüyorsunuz.
Amerikan Psikologlar Birliği’nin bir araştırması kadınların gizemli erkeklerden hoşlandığını gösterse de bu kadınlara karşı kaba ve sinirli olmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Zaten çalışma daanlık tepkileri dikkate alarak yapılmış. Uzun dönemli ilşkilerdeki tepkiler dikkate alınmamış.
Gerçek 5: Sizi cana yakın gösterir.
Telefonda konuşurken gülümserseniz karşı taraf sizi daha cana yakın olarak algılar. Çağrı merkezlerinde temsilcilere de telefonu cevaplarken gülümsemeleri öğretilir. Gülümseme bir şekilde sesinize yansır ve sesiniz karşı tarafa daha mutlu ve sempatik gelir.Gerçek 6: Gülümseyenler daha çok yaşarlar.
Fiziksel sağlığımızın duygusal sağlığımıza bağlı olduğu artık bilinen bir gerçek. Gülümseme mutlu olduğunuz anlamına geldiği için(gülümsenin kendisi de sizi daha mutlu ettiği gelidiği için) somurtkanlara göre daha uzun yaşayacaksınız. Gülümsemek bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve ortalamada 7 yıl daha fazla yaşamanıza yardımcı olur.Gerçek 7: Yeni doğanlar da gülümseyebiliyor.
Çoğu insan yeni doğan bir bebeğin gülümsemesi için bir kaç hafta geçmesi gerektiğini düşünür fakat bebekler doğduklarından itibaren uyurken gülümserler. Siz de yeni doğmuş bir bebeğin neye gülümsediğini hiç düşündünüz mü?Gerçek 8: Sürekli gülümserseniz terfi etmeniz daha kolay.
Gülümseyen kişilerin diğerlerine göre daha kendine güveni olan ve sosyal olduğu düşünülür. Yöneticiler de bu kişileri terfi etmeye daha meyillidirler.Gerçek 9: 19 Çeşit gülümseme vardır.
Araştırmacılar 19 farklı tipte gülümseme tespit etmişler ve bu gülümsemeleri iki ana kategoriye ayırmışlar: kibar,”sosyal” gülümsemeler ve içten mutlu gülümsemeler. Listedeki bazı gülümseme tipleri de utangaç gülümseme, içten gülümseme ve sevgi ifade eden gülümse gibi tiplerGerçek 10: İnsanlar topluluk içinde yalnızken gülümsediklerinden daha fazla gülümserler.
Ara sıra kendi kendinize televizyonda gördüğünüz bir şeye gülümseseniz hatta gülseniz bile bir topluluk içinde gülümseme ihtimaliniz çok daha fazla. Bilim insanları bu prensibin doğruluğunu 10 aylık bebeklerde test ettiler ve etraflarında başkası varken yalnızken güldüklerinden çok daha fazla gülümsediklerini gözlemlediler.Gerçek 11: Gülümseme mutluluğun evrensel bir işaretidir.
Her ne kadar konuştuğumuz diller önümüzde bir engel olsa da gülümseme gibi yüz ifadeleri gittiğiniz her yerde anlaşılır. (Farklı değerleri olan bazı kültürlerde bu geçerli olmayabilir. Gitmeden önce yine de kontrol etmekte fayda var)Yüzünüze bir gülümseme kondurdunuz mu? Endorfinlerin tadını çıkarın
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)